Geïrriteerde Pierre Gasly: “Ik heb alles al gezegd”

Moet Pierre Gasly zich zorgen maken over zijn zitje bij Red Bull? De Fransman moest tijdens de kwalificaties op de Hungaroring bijna negen tienden van een seconde toegeven op zijn teamgenoot Max Verstappen.


Vreugde en verdriet liggen soms dicht bij elkaar, Red Bull Racing is daar het levende bewijs van. Aan de ene kant van de garage weet Max Verstappen met zijn geluk geen blijf en aan de andere kant wil het bij Pierre Gasly maar niet vlotten.

“Max verdient die pole,” aldus Gasly als hem naar het grote verschil tussen hemzelf en Verstappen gevraagd wordt. “Hij had al een paar keer op de pole kunnen staan en hij bewijst dat hij een van de beste rijders van het moment is. Hij doet het perfect met deze auto en ik ben blij voor hem.”

Verstappen is de man met de meeste ervaring bij Red Bull en Gasly kan daar naar eigen zeggen veel van leren door te stelen met zijn ogen.

“Met de ervaring die hij heeft haalt hij het maximum uit de auto. De manier waarop hij met de auto rijdt zodat alles werkt, hoe hij alles onder controle heeft en hoe hij een weekend benadert.”

Gasly steekt de hand in eigen boezem en geeft toe dat zijn zwakke prestatie voornamelijk te wijten is aan foutjes die hij zelf gemaakt heeft. Hij ondervond ook problemen met de banden op zaterdag en hij had het naar eigen zeggen moeilijk om een goed rondje bij elkaar te krijgen.

Hij moet ook toegeven dat een tijd zoals die van Verstappen sowieso niet binnen zijn mogelijkheden zou gelegen hebben maar hij denkt wel dat hij de strijd met de Ferrari had kunnen aangaan.

Heeft de Fransman angst voor een telefoontje van Red Bull Motorsport-chef Helmut Marko?

“Nee dat is opgehelderd,” aldus een geïrriteerde Gasly. “Jullie hebben ook met Helmut gesproken. Wat moet ik er nog over zeggen? Ik heb er alles al over gezegd.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022