Gene Haas: “Ferrari test Gutierrez bij ons uit voor een toekomstig racezitje”

Esteban Gutierrez mag komend seizoen opnieuw zelf racen in de Formule 1. Ferrari posteerde hem bij het nieuwe F1-team van Gene Haas, maar daar stopt het misschien niet voor de Mexicaan.

Volgens Gene Haas is het de bedoeling van Ferrari om Gutierrez bijkomende ervaring op te laten doen bij het Haas F1 team. Het zou voor Gutierrez een belangrijke uitdaging kunnen worden. Indien hij goed weet te presteren kan hij misschien in 2017 bij Ferrari de teamgenoot van Sebastian Vettel worden.

“Ferrari is zoals een topuniversiteit. Als je naar die universiteit gaat dan beschik je over goede referenties,” aldus Gene Haas tegenover Autosport. “Bovendien zei Ferrari: ‘Hier is een rijder die je moet overwegen en we zouden hem graag in jullie wagen zien’.”

“Ferrari had interesse om Esteban te laten racen. Ze willen hem graag uittesten en hem evalueren om te zien of hij later voor Ferrari kan rijden.”

“Ik weet niet wat de mening van Ferrari is. Mijn persoonlijke mening is dat ze talenten in wagens steken wanneer ze potentieel hebben om in de toekomst voor hen te rijden,” besluit Gene Haas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022