Gene Haas onthult reden van ontslag Guenther Steiner

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Haas F1 team verbaasde gisteren iedereen door plots aan te kondigen dag Guenther Steiner aan de kant was geschoven als teambaas en dat hij vervangen werd door Ayao Komatsu.

“Het kwam hem allemaal neer op performance,” aldus Gene Haas tegenover de officiële F1-website. “We zitten aan acht jaar in de F1, we hebben nooit een podiumplaats behaald. De voorbije jaren waren we steeds negende of tiende.”

“Ik zeg niet dat het Guenther zijn fout is ofzo, het leek gewoon het geschikte moment om een verandering door te voeren en een andere richting uit te gaan. Het zag er niet naar uit dat het zou werken als we op deze manier verder door zouden gaan.”

Volgens Gene Haas gingen ze binnen het team op zoek naar iemand die heel wat ervaring had en kwamen ze zo uit bij Ayao Komatsu die al sinds 2016 deel uitmaakt van het team.

“We keken binnen ons team en wie het meeste ervaring had,” vertelt Gene Haas over de manier waarop ze besloten een nieuwe teambaas te selecteren. “Ayao was sinds de eerste dag bij het team, hij kent het team vanbinnen en vanbuiten.”

“Mijn grootste bezorgdheid is dat wanneer we naar Bahrein gaan, dat we daar met een wagen verschijnen die klaar is voor de job. Misschien dat we met een type dat meer een manager is met een engineering-aanpak, dat we daar voordeel uit halen.”

“Ik denk dat Guenther meer een menselijke aanpak hanteerde tegenover de mensen en ook de manier waarop hij interactie had met hen. Hij was erg goed daarin.”

“Ayao is zeer technisch, hij kijkt naar de dingen vanuit een statistische benadering, dit is wat we doen en dit is wat we kunnen verbeteren. Het is een andere benadering.”

“We moeten het echt anders doen want we deden het niet echt goed. Zoals ik zei, we hebben de voorbije acht jaar niet bijzonder veel bereikt, ik kan er niets meer over zeggen.”

Aanbieding: Koop het boek van Guenther Steiner: ‘Surviving to Drive’