George Russell: “Als teamgenoot van Lewis Hamilton krijg ik een geweldige kans”

Williams Racing
Williams Racing

Mercedes bevestigde vandaag dat George Russell volgend jaar de teamgenoot van Lewis Hamilton wordt. Voor Russell een geweldige kans die hij met beide handen wil grijpen.

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dit niet geweldig vind,” vertelt Russell in een reactie op zijn bevestiging als Mercedes-rijder in 2022. “Het is een geweldige kans die ik met beide handen zal grijpen.”

Russell mocht eind vorig jaar tijdens de GP van Sakhir als eens invallen voor Lewis Hamilton. Russell maakte toen een bijzonder goede indruk maar de jonge Brit beseft ook dat hij voor een enorme uitdaging staat.

“Ik maak me geen illusies over de enorme uitdaging, het gaat een enorm steile leercurve zijn. Valtteri heeft de lat hoog gelegd, week na week goed presteren, overwinningen en poleposities behalen, en hij heeft het team ook aan verschillende wereldtitels geholpen.”

Met Lewis Hamilton krijgt Russell daarnaast ook een zevenvoudig F1-kampioen als teamgenoot, niet de minste dus.

“Lewis is één van de beste rijders ooit,” vertelt Russell. “Ik volgde Lewis al van in de karting en de kans om nu van hem te leren is ongelooflijk, zowel als rijder, professional en als mens.”