George Russell en Lewis Hamilton: “Nee, we hebben geen ruzie”

Williams Racing
Williams Racing

Lewis Hamilton en George Russell ontkennen de geruchten dat ze ruzie zouden hebben, dat staat te lezen in de Britse tabloid ‘The Sun.’

Vorig jaar mocht Williams-rijder George Russell tijdens de GP van Sakhir Lewis Hamilton vervangen bij Mercedes nadat de wereldkampioen positief getest had op COVID-19. De jonge Brit leek ook lange tijd op weg naar zijn eerste zege in de F1 maar Mercedes verknoeide het bij zijn pitstop en een negende plaats werd zijn deel.

De laatste tijd gonst het van de geruchten dat Hamilton en Russell niet meer ‘on speaking terms’ zouden zijn maar dat ontkent Lewis Hamilton.

“Onze relatie is nog steeds honderd procent,” aldus Hamilton. “Ze is nog intact, helemaal hetzelfde eigenlijk.”

“We hebben wat berichten uitgewisseld na het incident in Imola en ik hoop dat je aan mijn berichten op de sociale media gezien hebt dat ik hem heb gesteund. Hij maakt zijn eigen weg maar hij is een geweldige kerel.”

“Hij heeft goed werk verricht toen hij naar het team kwam, hij zal dat ook blijven doen. Geen probleem dus.”

George Russell treedt Hamilton ook bij en zegt dat er geen sprake is van een ruzie tussen de twee. De Mercedes-junior laat weten dat zijn relatie met Lewis Hamilton niet verschilt van degene die hij heeft met andere rijders in de paddock.

“Ik denk dat de vraag aan mij was ‘heb je met Lewis gesproken na Bahrein?’ En we hebben niet gesproken, zoals we ook niet zouden spreken na een andere race”, vertelde Russell.

“We racen tegen elkaar. Als we elkaar in de paddock zouden zien, zouden we elkaar spreken. We hebben elkaar dit jaar gezien, een kleine fist-bump onderweg, en dat is al sinds 2019 zo.”

“Mijn relatie tegenover Lewis is hetzelfde als die met een heleboel van de rijders in de paddock en dat is prima. Er zijn geen wrijvingen of problemen tussen mij en Lewis.”

Zien we George Russell volgend seizoen in een Mercedes? De toekomst zal het uitwijzen maar we kunnen er niet omheen dat de jonge Brit steeds nadrukkelijker op de deur komt kloppen voor een zitje bij de ‘Silberpfeile.’ De contracten van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton lopen allebei aan het einde van het jaar af, Russell zal zich dus dit seizoen zeker in de kijker willen rijden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021