George Russell furieus: “Verwachten ze dat we een boete van 1 miljoen euro betalen? Belachelijk!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Heel wat rijders zijn niet te spreken over het feit dat de FIA de maximale boete verhoogt tot 1 miljoen euro. Ondanks dat heel wat rijders stevig verdienen zou dat financieel erg zware gevolgen kunnen hebben. GPDA-voorzitter George Russell reageert alvast furieus.

“Ik vind het redelijk belachelijk dat een rijder een boete van 1 miljoen euro,” vertelde Russell tegenover de media in Austin. “Tijdens mijn eerste jaar in de Formule 1 had ik een salaris van vijf cijfers en ik verloor tijdens mijn eerste jaar zes cijfers voor het betalen van mijn trainer, vluchten en mijn assistent.”

“Dat is waarschijnlijk het geval voor 25 procent van de grid. We doen wat we graag doen dus daar klagen we niet over.”

“Maar wanneer je een jaar van een rijder bekijkt dan verlies je tegen het einde van dat jaar waarschijnlijk meer dan 100 000 euro omwille van de investeringen die hij moet maken. Wanneer je een rijder dan een boete van 1 miljoen euro geeft dan vraag ik me af wat er gaat gebeuren.”

“We hebben de FIA al eerder gevraagd welke richting die boetes uitgaan, waarvoor ze gebruikt worden. Het moet naar goede dingen gaan maar we hebben tot dusver geen antwoord daarop gekregen. We zouden dan ook graag wat duidelijkheid en transparantie krijgen.”

“Als ze echt van mening zijn dat een boete van 1 miljoen euro noodzakelijk is en ze investeren dat bedrag echt terug in de sport dan is een rijder misschien bereid om dat te betalen. Maar het lijkt me echt een onwerkelijk bedrag.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023