George Russell: “Het is veelbelovend wat Mercedes heeft laten zien”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell heeft het voorbije seizoen bewezen dat Mercedes tijdens een F1-seizoen kan terugvechten en dat doet volgens Russell het beste vermoeden voor komend seizoen.

Russell slaagde er na een moeilijk seizoensbegin in om in Brazilië zijn eerste F1-overwinning te behalen. De ambities van Mercedes liggen echter hoger dan een overwinning, Mercedes wil strijden voor de wereldtitel en uiteraard het liefst van al ook wereldkampioen worden

“Van bij het begin van het seizoen beschikten we niet meteen voer de snelste wagen, zeker gezien de situatie waaruit we kwamen,” aldus Russell tegenover ‘Motorsport.com’. “Maar de mate waarin we onze wagen wisten te ontwikkelen, ik heb er alle vertrouwen in dat we zullen strijden voor de wereldtitel.”

“Begin vorig jaar kwalificeerden we ons achter Alfa Romeo en achter Haas. Ik herinner me Imola, ik finishte als vierde maar we hadden dezelfde snelheid als Lando Norris in de McLaren en Valtteri Bottas was in de Alfa Romeo mij aan het opjagen. Ze waren tijdens de race sneller dan ons en Lewis was tiende of negende.”

“Maar kijk naar ons nu, waar we ons in vergelijking met die wagens bevinden, ze hadden niet dezelfde ontwikkelingssnelheid als Ferrari en Red Bull we hebben enorme stappen vooruit gezet.”

“Het feit is dat we ons momenteel in een positie bevinden waarin we voor overwinningen kunnen strijden, ik heb alle vertrouwen in het team.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print