George Russell: “Ik voelde me een beetje zoals Pastor Maldonado”

Williams F1-piloot George Russell liet na afloop van de GP van Portugal een op zijn minst opmerkelijke quote noteren.


George Russell kende een indrukwekkende eerste stint waarbij hij van op de veertiende plaats op de grid wist op te klimmen naar de zevende plaats. Russell deed heel wat inhaalmanoeuvres maar daarbij waren enkele hachelijke momenten.

In die mate zelfs dat het Russel deed terugdenken aan een gevecht tussen Pastor Maldonado en Max Verstappen in Oostenrijk in 2015.

“Het was een goede race,” blikt de Williams-rijder terug op zijn Portugese GP die hij als veertiende wist te finishen. “De wagen voelde geweldig, de snelheid was goed.”

“Ik had enkele hachelijke momenten toen ik achter Ocon reed en hem en Alex Albon probeerde in te halen. Ik had nog zo’n moment achter Giovinazzi later in de race toen ik hem in de derde bocht probeerde in te halen.”

Russell voelde zich daardoor tijdens de race immers een beetje zoals Pastor Maldonado en laat ons zeggen dat de Venezolaan niet echt vooral in ons collectief geheugen gegrift staat voor zijn overwinning tijdens de GP van Spanje in 2012.

“Het was een beetje zoals Pastor Maldonado … zoals op de Red Bull Ring met Verstappen en toen ik de controle over de wagen verloor. Ik voelde me een beetje zoals Maldonado toen. Het is niet iets dat ik verwachtte om na deze race te zeggen,” besloot Russell.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer