George Russell is uniek: “Hoe groter de druk, des te beter hij presteert”

Williams Racing
Williams Racing

George Russell reed zich dit seizoen al enkele keren in de kijker. Volgens Williams-baas Jost Capito is dat geen toevel, Russell is volgens hem immers één van de zeldzame rijders die onder druk nog beter presteren.

Tijdens de kwalificaties wist Russell al enkele keren meer dan verwacht uit de Williams F1-bolide te halen en in Hongarije profiteerde hij samen met teamgenoot Nicholas Latifi om de eerste punten van het seizoen voor Williams te behalen.

Des te opmerkelijker is dat Russell uitgerekend zijn eerste punten met Williams wist te behalen na een erg teleurstellende kwalificatie daags voordien. Volgens Williams-baas Capito zorgde die teleurstelling voor extra motivatie bij Russell die hem nog beter deed presteren.

“Ik meen eerlijk te zeggen dat ik hem zelden zo gemotiveerd heb geweten als voor de race in Hongarije waarbij hij zich slechts als zeventiende wist te kwalificeren,” vertelt de Williams-baas tegenover ‘F1i.com’.

“Hij was zo enorm gefocust en vastberaden, zelfs meer dan toen hij zich als achtste wist te kwalificeren in Silverstone. Dat was zo geweldig om te zien.”

Volgens Capito zijn er heel wat F1-piloten die het begeven onder de druk of er slecht mee overweg kunnen maar is Russell daar duidelijk een uitzondering op, hij lijkt soms bijna immuun ervoor.

“Als hij iets moet incasseren dan vecht hij harder terug en wordt hij zelfs beter,” aldus de Williams-baas. “Hij groeit onder druk. Des te groter de druk is, des te beter hij wordt.”

“Veel rijders begeven het onder de druk maar George doet de druk niets. Des te meer druk, des te beter hij zal presteren.”

“We zagen dat ook toen hij vorig jaar bij Mercedes moest invallen. Hij stond onder de grootste druk waaronder je een rijder kan zetten en hij presteerde geweldig, dat is zijn attitude.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print