George Russell komt drie dagen in actie voor Mercedes

George Russell zal nog drie testdagen afwerken voor Mercedes in 2019, beginnende tijdens de post-season tests in Abu Dhabi volgende week.


Dinsdagvoormiddag zal Russell een halve dag testen met Williams alvorens hij zijn stuurtje doorgeeft aan Roy Nissany in de namiddag. Op woensdag komt hij in actie bij Mercedes nadat Valtteri Bottas de dinsdag voor zijn rekening neemt.

Daarna keert Russell nog eens terug naar Abu Dhabi om met het team van Mercedes twee dagen kennis te maken met de 18-inch wielen die we vanaf 2021 mogen begroeten in de F1. Mercedes-teambaas Toto Wolff stelde Russell gerust dat deze test er niet is om zich te bewijzen.

“Ik heb tegen George, die de laatste dagen niet 100% was, gezegd dat deze test niet als referentie dient,” zei Wolff, “Omdat we er absoluut zeker van zijn dat hij de kwaliteiten van een potentiële Mercedes-rijder in zich heeft.”

“Hij heeft de pure snelheid, hij heeft het talent, hij heeft de intelligentie.”

“Er is een reden waarom hij als debutant de F3 en F2 heeft gewonnen. Dat is hem nog niet vaak voor gedaan. En hij heeft een onberispelijke staat van dienst in de F1.”

“Het gaat meer om de ervaring. Er valt dus niets te bewijzen tijdens de komende tests.”

“George staat onder contract bij Williams en we zullen altijd alle contracten nakomen omdat ze hem de kans hebben gegeven om in de F1 te stappen.”

“Waarschijnlijk als hij de test doet, zal het gewoon bevestigen wat we sowieso al weten.”

De laatste keer dat Russell in actie kwam met Mercedes was tijdens de in-season tests in Bahrein eerder dit jaar.

“Mijn gezondheidsproblemen speelden niet alleen voor dit weekend in mijn hoofd, maar ook voor volgende week, wanneer ik met hun auto zal rijden,” zei Russell.

“Maar ze gaan me niet beoordelen op basis van één test.”

“Ik ben er om mijn werk te doen, ik ben er om hen informatie te geven, om zoveel mogelijk te leren en de ervaring die ik in die auto heb voor de mannen hier terug te brengen. Toen ik het in Bahrein deed, was het enorm leerzaam en hopelijk zal het weer hetzelfde zijn”.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021