George Russell: “Nieuwe koelopening op F1-bolides is maatregel na wat er in Qatar is gebeurd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De FIA laat veiligheid zeker niet licht over zich heen gaan. Zo zijn er dit seizoen nieuwe koelopeningen gespot op de nieuwe F1-bolides, dit als reactie op de extreme omstandigheden waaraan de rijders vorig jaar in Qatar werden blootgesteld.

George Russell heeft toegegeven dat de koelopening die Mercedes tijdens de tests voorafgaand aan het nieuwe seizoen heeft getest tijdens de GP van Qatar vorig jaar toch enig verschil had kunnen maken.

De FIA heeft besloten om dit jaar een nieuw koelkanaal toe te staan, hierdoor wordt er een weg vrijgemaakt die dichter bij de rijder komt, terwijl dit voorheen alleen toegestaan was in het neusgedeelte van de auto.

De ventilatieopeningen werden vorige week op verschillende auto’s opgemerkt tijdens de tests voorafgaand aan het seizoen in Bahrein.

“Er was meer verandering met dit nieuwe element op de wagen, maar Ik denk niet dat het vorig jaar in Qatar een substantieel verschil zou hebben gemaakt”, aldus Russell tegenover RacingNews365.

“De hoge temperaturen van een hoge 40 graden, dan mag je de luchtvochtigheid ook nog meetellen, je begrijpt wel dat je op een grens komt van dat je denkt, ik stap hier nu in een F1-bolide maar misschien niet veel later in een ambulance.”

“Sinds de crash van Romain Grosjean een paar jaar geleden worden de racekits ook steeds dikker en dikker met meer en meer weerbaar materiaal voor als er een brand zou uitbreken.”

Geschreven door Vincent Bogaerts