George Russell: “Ongelooflijk om met F1-bolide te rijden die kampioen werd”

“It’s been a pleasure driving the championship-winning W10 today,” said Russell.

“We tested the 2020 tyres and I’ve learned a huge amount about them which I’m sure will help both myself and the team going into next season, which is very positive.”


George Russell mocht tijdens de tweede dag van de Pirelli-bandentest in Abu Dhabi met de Mercedes W10 rijden, de wagen die zich tot wereldkampioen kroonde.

Voor Russell was het een geval van uitersten. Om over te stappen van de slechtste wagen op de grid naar de beste wagen op de grid maakt een enorm groot verschil, zeker wanneer je er mee rijdt op een circuit.

“Het was een plezier om met de W10 te rijden, de wagen die de wereldtitel veroverde,” zei Russell na afloop van zijn testdag bij Mercedes.

Russell deed belangrijke kennis op wat de nieuwe Pirelli-banden betreft, kennis die zowel het team als hemzelf zullen helpen met het oog op komend F1-seizoen.

“We hebben de 2020-banden getest en ik heb enorm veel geleerd erover. Ik ben er van overtuigd dat dit zowel het team alsook mezelf voor volgend seizoen zal helpen, wat erg positief is.”

Voor Russell was het trouwens niet de laatste rit in de Mercedes W10. Ook volgende week zal de Brit nog in actie komen in de kampioensbolide. Dan werkt Russell samen met Mercedes nog een private bandentest van Pirelli af.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print