George Russell ontsnapt aan bestraffing en behoudt podiumplaats, Yuki Tsunoda krijgt wel een opmerkelijke straf

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De stewards hebben na afloop van de GP van Canada besloten om George Russell niet te bestraffen voor een aanrijding met Oscar Piastri. Yuki Tsunoda kreeg op zijn beurt dan wel weer een straf.

Tijdens de slotfase van een spannende en incidentrijke race probeerde George Russell Oscar Piastri in te halen ter hoogte van de laatste chicane. Daarbij kwam het tot een aanrijding tussen Russell en Piastri. De stewards onderzochten het incident en Russell moest het na afloop van de race komen uitleggen bij de stewards.

Voor Russell stond er veel op het spel want hij was immers op het podium geëindigd. Uiteindelijk besloten de stewards echter om geen straf uit te delen omdat er geen ‘duidelijke schuldige’ was voor de aanrijding tussen beide rijders. Volgens de stewards reageerde Russell correct door zijn inhaalpoging af te breken en voor de ‘escape-route’ te gaan.

Wel was er nog een opmerkelijke boete voor Yuki Tsunoda. De Japanner was voorafgaand aan de race te laat voor het volkslied en krijgt daarvoor een stevige boete van 10 000 euro.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print