Geruchten dat 2022-reglement en nieuwe F1-bolides opnieuw uitgesteld worden

Zorgt de aanhoudenden pandemie met het coronavirus COVID-19 ervoor dat de introductie van het nieuw technisch F1-reglement opnieuw uitgesteld wordt?

In 2021 ging de Formule 1 normaal drastische reglementswijzigingen doorvoeren met een volledig nieuw technisch reglement. Door de pandemie met het coronavirus werd echter beslist om de introductie van het nieuwe reglement met een jaar uit te stellen.

Geen volledig nieuwe F1-bolides dus in 2021 maar wel in 2022, dit om de teams op financieel vlak zo veel mogelijk overlevingskansen te geven. Nieuwe F1-bolides dus in 2022 maar ook dat zou volgens het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’ ter discussie staan.

‘La Gazzetta dello Sport’ bericht immers dat de Formule 1 gezien de aanhoudende pandemie met het coronavirus, alsook de nieuwe Britse variant, om het nieuwe reglement bijkomend uit te stellen. Maar liefst zeven van de tien F1-teams zijn in Groot-Brittannië gevestigd en zouden door de pandemie en extra beperkingen bijkomende hinder ondervinden.

Ondanks de introductie van een budgetplafond en bijkomende steunmaatregelen wordt gevreesd dat de introductie van het nieuwe F1-reglement vooral bij de kleinere teams tot problemen zou kunnen leiden. Volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ zouden de F1-teams, de Formule 1 en de FIA in februari een eventueel extra uitstel van het reglement bespreken.

Ondertussen heeft een woordvoerder van de Formule 1 aan ‘Autosport.com’ laten weten dat het puur speculaties betreft en dat er van een uitstel van de 2022-regels geen sprake is. Wat echter vandaag niet is kan morgen wel het geval zijn.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: F1

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022