Geruchten over een Chinees F1-team nemen toe

De geruchten over de komst van een eventueel nieuw Chinees F1-team zijn de voorbije dagen serieus toegenomen.

Volgens het Duitse ‘Auto Motor und Sport’ zou er eventueel een nieuw Chinees F1-team op de startgrid kunnen verschijnen. De thuisbasis van het eventuele nieuwe team zou in Engeland komen te liggen, waar momenteel ook al de meerderheid van de F1-teams gevestigd is. Het geld zou dan weer van Chinese investeerders komen.

Er zou momenteel door headhunters actief op zoek gegaan worden naar personeel. Zo zouden onder meer verschillende medewerkers van Red Bull Racing reeds benaderd zijn.

“Sommige van onze mensen werd gevraagd of ze interesse tonen om voor een nieuw team te werken,” aldus Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing.

Bij het management van de Formule 1 weten ze echter nog van niets. Wel laat Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, weten dat er de voorbije maanden verschillende kandidaten contact hebben opgenomen om te polsen wat de mogelijkheden zijn om eventueel een team in de Formule 1 op te starten.

“Zo’n tiental mensen hebben het gevraagd,” aldus Brawn. “Ze wensten allemaal te weten of het mogelijk is om de regels aan te passen zodat nieuwe teams een deel van het prijzengeld krijgen. Ik heb hen echter gezegd dat er reeds bestaande contracten zijn die gelden tot en met 2020.”

Naast medewerkers van Red Bull Racing zouden ook medewerkers van het ter ziele gegane Manor Racing gecontacteerd geweest zijn. Volgens Ross Brown is het momenteel echter te laat om nog een compleet nieuw F1-team tegen 2018 op de startgrid te krijgen.

“Om met een nieuw team in 2018 te beginnen is het nu te laat,” aldus Brown.

Ten vroegste tegen 2019 mag er dus gedroomd worden van een eventueel elfde team op de startgrid van de Formule 1 en dat zou dus best een Chinees team kunnen zijn …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print