“Gesprekken met Red Bull zijn voorbij”

Steve Robertson, de manager van Kimi Raikkonen, geeft in de Finse krant Turun Sanomat aan dat zijn rijder niet langer onderhandelt met Red Bull Racing voor een plaats bij het Oostenrijkse team volgend seizoen.
image
Afgelopen weekend gaf de Duitse krant Bild te kennen er zeker van te zijn dat Daniel Ricciardo de nieuwe teamgenoot wordt van drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Door de verklaring van Raikkonen’s manager wint het verhaal van Bild aan geloofwaardigheid.

Ricciardo en Raikkonen waren een tijd lang de voornaamste kandidaten om volgend seizoen Mark Webber te vervangen bij Red Bull. Ook Fernando Alonso werd even vernoemd, maar dat gerucht werd al snel ontkracht door de Spanjaard zelf, en door Ferrari. Nu ook Raikkonen geen kandidaat meer is, ligt de weg voor Ricciardo wijd open. Tijdens de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps zou de promotie van Ricciardo officieel bevestigd worden.

Steve Robertson: “De onderhandelingen met Red Bull Racing leverden niets op, en werden een tijd geleden al gestaakt.”

Zo blijven er voor de Fin nog twee mogelijkheden over. Ofwel contractverlenging bij Lotus, of een terugkeer bij zijn voormalige werkgever Ferrari, waarmee hij in 2007 wereldkampioen werd. Bij de Scuderia staat de positie van Felipe Massa immers opnieuw zwaar ter discussie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print