Ging Liberty Media belachelijk in de fout met poster van Ayrton Senna?

F1-eigenaar Liberty Media kondigde onlangs aan dat er in Sao Paulo een Fan festival zal plaatsvinden als eerbetoon aan de legendarische Braziliaanse F1-piloot Ayrton Senna. Liberty Media ging echter in de fout met de poster die het event moet promoten …


Op de poster die het event moet aankondigen en promoten zien we een beeld van Ayrton Senna in ‘zijn’ JPS Lotus 97T. Aandachtige fans zien echter dat er iets mis is met die foto.

Op de JPS Lotus 97T zien we immers het startnummer 11, een startnummer waarmee Ayrton Senna nooit heeft gereden. F1-journalist Szaguldo Cirkusz wees Liberty Media via twitter op haar fout.

“Zeer arrogant, of gewoon laks, van het grafisch team van Liberty Media om een Lotus 97T-Renault Turbo met het startnummer 11 op de teaser te plaatsen,” aldus Cirkusz.

“Het startnummer 11 behoorde toe aan teamgenoot Elio de Angelis.”

“Ayrton heeft nooit met het startnummer 11 geracet. Hij had het startnummer 12 bij Lotus en McLaren. Fans weten dit, waarom weten jullie dat niet bij Liberty Media?”

Fans reageerden echter op de post van Cirkusz door te stellen dat Ayrton Senna daadwerkelijk niet met het startnummer 11 op de wagen geracet heeft maar wel ooit er mee testte.

Toch niet helemaal fout dan van Liberty Media?

update 19u35:
Ook de Formule 1 reageerde ondertussen op de uitlatingen over de Senna-poster.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022