Giovinazzi: “Een fantastisch F1-debuut”

Antonio Giovinazzi moest gisteren plots invallen voor Pascal Wehrlein. Niet ideaal wanneer de derde oefensessie je enige voorbereiding op de kwalificatie en de race is. De Italiaan deed het echter uitstekend.

Giovinazzi is als testrijder van Ferrari uiteraard topfit en even goed getraind als de vaste F1-piloten. Aangezien hij ook al tijdens de wintertests mocht invallen voor Wehrlein was het een eenvoudige keuze voor Sauber om de Italiaan opnieuw aan te duiden als vervanger.

De eerste Italiaan in jaren die aan de start kwam van een F1-race, maar ondanks het feit dat de voorbereidingstijd voor de kwalificatie en de race erg kort was heeft Giovinazzi het uitstekend gedaan.

“Het was een fantastisch weekend, twee fantastische dagen,” blikt Giovinazzi terug op zijn onverwacht F1-debuut. “Ik ben tevreden met mijn prestatie. Ik kende een goede kwalificatie en vandaag een goede race.”

“Ik maakte geen grote fout, misschien alleen in de eerste bocht waar ik mijn eerste stint een beetje compromitteerde door een flat spot.”

“Na mijn pitstop zat de snelheid redelijk en we finishten als twaalfde. Het was mijn doel om de finish te halen en dat is gelukt. Ik ben tevreden met mijn prestatie en heb echt van deze twee dagen genoten.”

Grote vraag is nu of Wehrlein tegen de GP van China fit zal zijn. Giovinazzi is alvast klaar om eventueel in te vallen indien de Duitser zichzelf nog steeds niet fit genoeg zou achten.

“Ja, ik ben er klaar voor, waarom niet? Pascal blijft echter de Sauber-piloot,” blikt de Italiaan vooruit naar de volgende race in China. “Ik zal er echter aanwezig zijn met Ferrari en we zullen zien wat er gebeurt in Shanghai.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer