Glock: “D’Ambrosio is sneller”

Ook tijdens de kwalificatie kon onze landgenoot Jerome D’Ambrosio opnieuw zijn teamgenoot Timo Glock verslaan en dat komt hard aan bij de Duitser.
Jerome D’Ambrosio reed vandaag de 20ste tijd terwijl Timo Glock slechts de 22ste tijd wist neer te zetten. D’Ambrosio die bijna vier tienden sneller is dan Glock. Het komt hard aan bij de Duitser, zeker als je weet dat hij normaal gesproken over de betere wagen beschikt door de recentste updates.

D’Ambrosio bleef erg rustig bij de aankondiging dat Glock over de laatste updates zou kunnen beschikken terwijl hij zelf moet wachten tot Barcelona. Hij vond het de normaalste zaak en maakte er zich niet druk om. Timo Glock mag zich wel druk beginnen maken want opnieuw werd hij geklopt door die Belg die zijn eerste seizoen in de Formule 1 rijdt.

Glock kon tijdens een interview met de Duitse zender RTL een lachje niet onderdrukken toen men hem met het feit confronteerde dat D’Ambrosio opnieuw sneller was dan hem.

“Hij heeft simpelweg een betere ronde dan mij gereden. Over mijn ronde ben ik niet helemaal tevreden, in het midden ervan maakte ik een kleine fout. Hij was duidelijk sneller dan mij. Dat gebeurt nu eenmaal, hij is erg snel en maakt geen fouten. (opnieuw een lachje van Glock),” zei Glock na Q1.

Tevreden kan Marussia Virgin niet echt zijn aangezien voor het eerst dit seizoen een wagen ven hen tijdens de kwalificatie werd geklopt door een wagen van Hispania Racing.

“Het team verkeert momenteel zeker en vast in een grote alarmfase. We zullen nu alles moeten analyseren en kijken waar we ons kunnen verbeteren.”

“Ik kan niet echt iets eraan doen. Ik kan enkel maar in de wagen stappen en mijn ding doen. Het doet pijn …”

Toch zal Glock een betere startplaats hebben dan D’Ambrosio. Een magere troost die hij enkel te danken heeft aan een foutje van D’Ambrosio tijdens de tweede oefensessie. D’Ambrosio vertraagde immers niet terwijl er een gele vlag was.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print