Glock: “Ik zat bijna in Q2”

Timo Glock kwalificeerde zich vandaag bijna voor Q2 maar de Duitser moest uiteindelijk tevreden zijn met 21ste tijd.
Glock was op een bepaald moment in Q1 bijna vier seconden sneller bezig dan zijn ronde daarvoor. De Duitser leek voor een stunt te gaan zorgen maar toen kwam er een stortbui en kon hij zijn hoop op een plaats in Q2 opbergen.

“We hadden vandaag drie seconden moeten vinden want ik was op mijn tweede set intermediates de baan opgegaan en ik was zeer goed onderweg. Die ronde zou minstens goed geweest zijn voor een plek tussen de tiende en vijftiende plaats, wat voldoende zou geweest zijn voor een plaats in Q2,” zei Glock tijdens een interview met de Duitse zender RTL. “Ik reed richting de Hangar Straight en zag dan echt een wolkbreuk voor mij. Het begon heel hard te regenen en daarom is het echt jammer want tot dan reed ik van allemaal op de droogste baan die we tot dan hadden gehad.”

“Het scheelde echt maar drie seconden, anders hadden we voor de verrassing kunnen zorgen door in Q2 te geraken. Dat geluk hebben we vandaag niet gehad. Echt jammer, het zou zeer mooi geweest zijn voor het team. Het zou echt zeer goed geweest zijn, ik kon bijna niet geloven dat ik vier seconden sneller was dan mijn ronde ervoor. In het vervolg moeten we waarschijnlijk drie seconden vroeger opstaan.”

Geen stunt dus voor Timo Glock. De Teamgenoot van Glock, Charles Pic, moet op de gratie van de wedstrijdleiding rekenen om morgen aan de start te mogen verschijnen. De Fransman reed immers een tijd boven de 107%-regel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen