GP Abu Dhabi: Raceverslag

De spanning om de titelstrijd is misschien helemaal weg, maar toch staan er nog 3 race’s op het menu. Eerste race in het rijtje was die van Abu Dhabi. Ging Vettel nogmaals met de zege aan de haal, of wist Mark Webber uit de (technische) problemen te blijven en zijn eerste overwinning van het seizoen te grijpen ?
Bij de start werd Webber meteen gepasseerd door Rosberg en Vettel. Räikkönen moest zijn wagen aan de kant parkeren na een botsing met een Caterham. In ronde 8 kwam Hamilton binnen voor zijn eerste pitstop, Vettel had toen al zo’n 5 seconden voorsprong op Rosberg. In ronde 9 was het de beurt aan Webber en Grosjean om nieuw rubber te halen. In ronde 14 was het de beurt aan Vettel, hij behield zijn leiderspositie na zijn pitstop. Massa en Alonso, die nog niet hadden gepit, volgden op positie 2 en 3.

Hamilton zat al rondenlang vast achter Gutierrez, die op bruuske wijze de deur dichtgooide. In ronde 20 wist Webber Rosberg te verschalken, de Australiër wist zo de 2de plaats op te eisen maar zat wel bijna 25 seconden achter op Vettel. Vervolgens kregen we het beeld van de wedstrijd te zien toen Kimi Räikkönen op de parking van Yas Marina in zijn persoonswagen stapte en het circuit verliet.

In ronde 24 liet Massa mooie dingen zien toen hij Hamilton wist te passeren, die op dat moment gevecht was met Sutil. Alonso versloeg Hülkenberg, waardoor Hamilton plots tussen beide Ferrari’s zat.Vervolgens passeerden zowel Massa, Hamilton als Alonso Adrian Sutil, die nog steeds niet was komen pitten en vanop de harde band was vertrokken.

Nadat er gedurende 10 ronden werkelijk niets te beleven viel schoten we in ronde 36 plots wakker toen Alonso wist te naderen op Massa. Vettel had op dat moment al 40 seconden voorsprong op Webber en kwam pitten in ronde 38. In ronde 39 kwam Massa pitten. In ronde 45 kregen we eindelijk nog eens een gevecht te zien toen Hamilton en Massa achter Vergne zaten. Op dat moment kwam Alonso pitten, hij schakelde over naar de zachte band. Bij het uitkomen van de pitlane schoot Alonso als een raket uit de startblokken en passeerde hij voor Vergne en Massa, al ging hij wel buiten de baan. Zou er een sanctie volgen voor de Spanjaard? Een ronde later wist ook Massa zich voorbij Vergne te nestelen.

In ronde 51 wist Alonso met zijn verse zachte banden Hamilton te passeren, hij greep zo de zesde stek. Een ronde later deed hij het nog eens over en versloeg Di Resta om zo de vijfde positie te grijpen. Ondertussen kregen we de mededeling dat de passeerbeweging van Alonso op Verge na de race onderzocht zou worden. Ondertussen trok Vettel zich van de hele heisa niets aan en greep de overwinning. Vettel deed er nog een schepje bovenop door opnieuw een donut te draaien voor het publiek. Webber en Rosberg vervolledigden het podium.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print