GP Australië: Button op pole met Brawn GP

Het prille seizoen leverde al veel discussievoer op met de speciale diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams, die hen direct naar toptijden loodste in de oefensessies. Daarnaast maken slechts enkele teams nu al gebruik van de al evenveel bediscussieerde KERS: Ferrari, Mclaren, BMW, Renault…
Met daarbij nog een reeks andere reglementswijzigingen, beloven de eerste races niet zo traditioneel te verlopen. De klassieke rangorde werd omver geworpen.

In de eerste kwalificatiesessie was het een felle strijd tussen Rosberg, Nakajima, Massa, Barrichello, Button, Webber, Buemi, Alonso, Glock… voor de eerste plaatsen. Zoals verwacht was het voornamelijk een strijd tussen de diffuser-teams en Ferrari. Webber kwam spelbreker spelen. Uiteindelijk haalde Barrichello de snelste tijd, voor Button en Webber. De twee Force India’s en Toro Rosso’s en Nelson Piquet konden niet doorstoten naar Q2.

De tijden lagen zeer dicht bijeen in Q2: een halve seconde tussen de top 7. Mclaren moest na hun minder snelle tijden nog een extra klopje verduren. De bolide van Hamilton kon met een technisch probleem niet deelnemen aan Q2. Ploegmaat Kovalainen kon slechts de 14de tijd rijden. Ook Nakajima, Alonso en Heidfeld waren niet snel genoeg voor Q3. Barrichello reed wederom de snelste tijd voor Button, Vettel, Rosberg, Kubica en Webber.

In een eerste poging in Q3 haalde Button de snelste tijd voor Barrichello, Webber en Vettel. Button behield zijn pole in een tweede poging voor Barrichello, Vettel, Kubica, Rosberg en Glock. Massa en Trulli zullen starten op rij 4 en Raïkkönen en Webber op rij 5.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023