GP Bahrein: Massa wint Ferrari-gekleurde race

Felipe Massa heeft dan eindelijk de eerste seizoenswinst op zak. Na nul-operaties in de vorige twee races begon de kritiek al op te duiken. Kimi Raïkkönen maakte er een perfecte dubbel van. Kubica kon zijn pole niet verzilveren maar eindigde toch nog knap op een derde plaats, voor ploegmaat Heidfeld. Lewis Hamilton had een slechte start en eindigde pas als dertiende. Hij verspeelt de leiding in het kampioenschap aan Raïkkönen.

Voor Nelson Piquet was de race nog voor de start al om zeep. De tweede versnelling werkte niet meer op zijn Renault.

WK-leider Lewis Hamilton miste zijn start volledig en viel terug tot in de buurt van Nelson Piquet. In de tweede ronde raakte Lewis Nelson, speelde hierbij zijn neus kwijt en kon de pits al gaan opzoeken. Hierdoor viel hij terug naar de achttiende positie. Ook Piquet kon aan een opmars beginnen, maar nog voor het einde van de race moest hij toch zijn Renault in de pitbox parkeren.

Polesitter Robert Kubica verloor al voor de eerste bocht zijn eerste plaats aan Massa en een ronde later kwam ook Raïkkönen voorbij. Heidfeld deed het beter dan zijn ploegmaat en kon in de eerste drie ronden twee plaatsen winnen.

Massa sloeg al snel een kleine kloof met Raïkkönen en Kubica. Daarna volgde Heidfeld en Kovalainen. Enkel Kubica kon het hoge ritme van de Ferrari nog een beetje volgen. Kovalainen was degene die Mclaren moest rechthouden in deze race ,maar hij kon geen vuist maken tegen BMW en Ferrari. Meer dan een vijfde plaats zat er niet in.

Kimi probeerde nog dichter te komen bij Massa, maar telkenmale dat Kimi een snelste tijd liet optekenen, antwoordde Massa direct met een nog snellere tijd. Uiteindelijk zou Heikki Kovalainen met de snelste tijd gaan lopen. Achteraan het peloton kon Hamilton nog wel wat plaatsen winnen, maar hij geraakte niet verder dan een dertiende plaats.

Felipe Massa haalde de winst binnen voor Raïkkonen en de BMWÂ’s van Kubica en Heidfeld. Kovalainen werd vijfde. Toyota deed het zeer sterk met zesde en negende plaats voor Trulli en Glock. Mark Webber en Nico Rosberg verdienden respectievelijk 2 punten en 1 punt.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023