GP België: Let it rain?

Komend weekend vindt de GP van België plaats, een absoluut hoogtepunt voor de Belgische F1-fan! Uiteraard zal het weer opnieuw een cruciale rol gaan spelen en in Spa-Francorchamps is dat altijd iets speciaal. Het circuit beschikt over een eigen micro-klimaat, waardoor het bijvoorbeeld niet is uitgesloten dat het op het ene deel van het circuit regent, terwijl een ander deel kurkdroog ligt.

Dat er een grote kans is op regen mocht gisteren al blijken toen de teams zich klaar maakten voor het weekend in Spa-Francorchamps. Het regende zeer heftig en de teams zijnd an ook meteen gewaarschuwd voor de rest van het weekend. Doorheen gans het weekend is er immers constant een grote kans op regen aanwezig.

Zo bedraagt de maximumtemperatuur op vrijdag 17°C. Daarbij zal het eerst bewolkt zijn met kans op buien, maar naarmate de dag vordert neemt de bewolking feller toe en zullen de buien intenser worden. Op zaterdag, wanneer de kwalificatie wordt verreden, bedraagt de maximumtemperatuur 18°C en is het wisselend bewolkt met kans op buien.

Voorlopig ziet het er naar uit dat de teams zich ook op zondag mogen verwachten aan regen. De maximumtemperatuur bedraagt dan zo’n 17°C en er is een grote kans op buien. Regenbanden lijken dit weekend dan ook geen overbodige luxe …

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer