GP Brazilië: Kwalificatieverslag

Felipe Massa start morgen op de pole positie voor de laatste race van het jaar. Hamilton zal pas als vierde starten. Jarno Trulli haalde verrassend de tweede tijd, voor Raïkkönen. Morgen na de race zullen we weten wie de wereldkampioen F1 2008 is, Felipe Massa of Lewis Hamilton.

Pas in de laatste kwalificatiesessie werd er hard gestreden. In de eerste 2 sessies was het voor de toppers, zoals gewoonlijk, zich veilig stellen. Op basis van die tijden kon men nog geen conclusies trekken, behalve dat zowel Mclaren als Ferrari er stonden.

In de eerste sessie vielen de twee Williams-bolides en Force IndiaÂ’s uit, evenals Button. Jensons ploegmaat mocht wel mee naar Q2, maar kwam daar niet verder dan de laatste plaats. Neslon Piquet werd in de laatste seconden van de sessie nog uit de top 10 gestoten door Bourdais en kon ook niet naar Q3. Verrassend was dat Kubica ook verder kwam dan een dertiende tijd. De twee Red Bulls konden ook niet doorstoten.

De twee Mclarens, FerrariÂ’s, ToyotaÂ’s, Toro RossoÂ’s en Heidfeld en Alonso mochten strijden voor de pole. In de eerste snelle ronde bleek Massa het snelst. Hamilton maakte enkele foutjes en moest vrede nemen met een zesde tijd. Raïkkönen was op weg naar de tweede tijd, maar daar kwam Jarno Trulli een stokje tussen steken en ging met de tweede tijd lopen. Kovalainen en Vettel stonden nog voor Hamilton.
In een laatste poging kon Hamilton nog steeds geen vuist maken tegen de FerrariÂ’s, maar kon toch een betere tijd rijden. Massa versterkte zijn pole, voor nog steeds Trulli en Raïkkönen. Hamilton legde uiteindelijk beslag op de vierde plaats, voor ploegmaat Kovalainen. Alonso was zesde voor Vettel, Heidfeld, Bourdais en Glock.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023