GP Hongarije: Raceverslag

Heikki Kovalainen won vandaag de eerste Grote Prijs Formule 1 uit zÂ’n carrière. Toch was de Fin lange tijd op weg naar de tweede plaats maar door een motorprobleem voor Felipe Massa, die op dat moment eerste reed, nam Kovalainen de eerste plaats over.

Het begon echter wel uitstekend voor Felipe Massa. De Braziliaan nam meteen in de eerste bocht al de maat van zowel Heikki Kovalainen als Lewis Hamilton. Iets verder naar achter verloor Kimi Raikkonen nog een plaats aan Fernando Alonso. De stand na de eerste ronde zag er bijgevolg als volgt uit: 1.Massa, 2.Hamilton, 3.Kovalainen, 4. Glock, 5. Kubica, 6. Alonso, 7. Raikkonen en 8. Piquet.

In de eerste stint ging het dan gelijk op tussen Felipe Massa en Lewis Hamilton. Massa duikt in ronde 19 de pits in met een voorsprong van iets meer dan drie seconden. Een ronde later komt ook Lewis Hamilton binnen en hij komt weer buiten achter Felipe Massa, Fernando Alonso en Kimi Raikkonen. Massa blijft dus virtueel aan de leiding.

Raikkonen en Alonso zitten tot dan toe al de hele race vlak bij elkaar en duiken in ronde 23 ook samen de pits in. Beide pitstopteams lijken ook al even snel want Raikkonen moet opnieuw vlak achter Alonso aansluiten na de pitstop.

In de tweede stint gebeurt er vrij weinig vooraan in de race. De tijdsverschillen tussen Massa en Hamilton worden weer iets groter. Achteraan valt Sebastian Vettel uit voor Toro Rosso. Nog achteraan lijken er wat problemen met de brandstoftanks. Er breken kleine brandjes uit bij zowel Bourdais, Barrichello en Nakajima, ook Timo Glock had al problemen bij zijn eerste pitstop. Gelukkig worden de brandjes snel geblust en kunnen de piloten gewoon verder rijden. Nick Heidfeld stoomt ondertussen rustig verder zonder pitstop en rijdt op de elfde plaats. Hij rijdt uiteindelijjk de race uit met maar 1 stop en finisht als tiende.

Het is dan wachten tot ronde 41 voor er weer iets gebeurd. Hamilton gaat van de baan en lijkt een lekke linker voorband te hebben. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt bij de jonge Brit. Vorig seizoen zagen we het ook al in Turkije. Hamilton moet dus noodgedwongen de pit in en valt terug naar de tiende plaats. Hij heeft wel genoeg brandstof mee om het vol te houden tot het einde van de wedstrijd.

Vooraan lijkt Felipe Massa naar de overwinning te cruisen. De Braziliaan draait het tempo sterk terug en heeft een voldoende grote voorsprong op Kovalainen, die tweede rijdt en Timo Glock die verrassend derde is.

Raikkonen kan in ronde 52 eindelijk voorbij Alonso. De Fin begint tegen het einde van de race ook eindelijk in een goed ritme te komen maar zelfs enkele snelste rondes zijn niet genoeg om nog voorbij Timo Glock te geraken.

Op drie ronden van het einde slaat het noodlot dan toe voor Felipe Massa. Zijn Ferrari motor lijkt het te begeven. Een ramp voor de Braziliaan die een uitstekende wedstrijd reed.

Kovalainen krijgt zo de zege in de schoot geworpen. Hij komt over de finish voor Timo Glock en Kimi Raikkonen. Lewis Hamilton finisht uiteindelijk als vijfde, vlak achter Fernando Alonso. Piquet, Trulli en Kubica vervolledigen de top acht.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022