GP Maleisië krijgt waarschijnlijk nieuw startuur

Na de problemen tijdens de Grote Prijs van zondag ziet het er naar uit dat we volgend jaar in Maleisië opnieuw een ander startuur krijgen.
De Grote Prijs van Maleisië viel vorige zondag letterlijk in het water. Halfweg de race begon het te regenen en na een tijd lag er zoveel water op het circuit dat het onmogelijk was om verder te racen. Na een uur afwachten werd de race volledig stopgezet zowel door de hoeveelheid water als door het gebrek aan licht, een probleem dat veroorzaakt werd door het latere startuur.

Vorig jaar besliste Bernie Ecclestone dat de Grote Prijs van Maleisië later zou moeten starten om meer Europese kijkers voor de televisie te krijgen. Het startuur werd uiteindelijk op 17 uur lokale tijd gezet. Meteen kwamen er bedenkingen van mensen die het Maleisische klimaat beter kennen. In het regenseizoen is er in de late namiddag zo goed als elke dag een onweersbui met een overvloed aan regen. Ecclestone zette echter door met de gekende gevolgen.

Om volgend seizoen niet opnieuw dezelfde problemen te hebben, wil de organisatie van de Grote Prijs nu opnieuw een aanpassing van het startuur doorvoeren.

“We hebben hier al over gepraat toen de race werd stilgelegd. Het startuur moet opnieuw aangepast worden”, aldus een lid van de organisatie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023