GP Turkije: Raceverslag

Vooraf was iedereen bezig over de vuile kant van de startgrid. Bij de start bleek dat terecht te zijn. Het McLaren-duo verloor een plaats, maar maakte die meteen terug goed in ronde één. Dankzij de F-duct kon Lewis Hamilton voorbij Vettel geraken en Jenson Button kon gewoon in een bocht voorbij Schumacher. Terug aan de startlijn bleef de startorde ongewijzigd vooraan.

In de volgende ronden bleef Hamilton aanklampen aan Mark Webber maar kon hij geen inhaalbeweging maken op de leider. Beide rijders reden weg van Vettel en Button, die de Red Bull voor zich niet kon bedreigen.

Achter de Red Bulls en de McLarens groeide een gapend gat. De twee topteams konden door geen enkel ander team bedreigd worden. In de rest van het rijdersveld was Michael Schumacher best of the rest. Zijn teammaat versleet zijn banden hard en moest temporiseren tot ergernis van Robert Kubica.

Vooraan bleef de top 4 op drie seconden van elkaar,maar de grootste dreiging was het weer. De race werd gereden met op de achtergrond een mooi regengordijn. De hele pitstraat bleef info doorkrijgen dat de regen er bijna was, maar de regen bleef grotendeels uit.

Na meer dan halfweg kwam de eerste opgave. Trulli zette zijn Lotus aan de kant en bijna meteen daarna moest Kovalainen ook zijn groengele wagen in de garage zetten.

Het luxeprobleem van Red Bull stond op ontploffen. Vooraan kwam Vettel steeds dichter bij zijn teammaat en bleef hij lonken naar de eerste plaats. In het langste rechte stuk zette de jonge Duitser zijn wagen naast die van Webber. Hij zette zijn Red Bull in het smalle gat aan de linkerkant. Toen hij zijn bolide terug naar de rechterkant wou krijgen raakten de twee elkaar. Er volgde een regen van koolstofvezel. Achteraf bleken de stukken alleen van Randy Mandy te komen en van de voorvleugel van Webber. De Australiër moest binnenkomen, want hij verloor tijd op de McLarens die nu de race leidden.

De regen kwam geleidelijk aan naar beneden en om een confrontatie in de pits te vermijden wou Jenson Button voorbij zijn teammaat. In de laatste sector slaagde hij daarin, maar in bocht één kwam Hamilton opnieuw voorbij de regerende wereldkampioen. Dit duel was waarschijnlijk wel intenser dan dat tussen de Red Bulls, maar toch kwamen er geen brokken van. Ondertussen moesten de twee ook nog benzine zien te sparen.

Achteraan kwam er nog een duel voor de achtste plaats tussen Fernando Alonso en Vitaly Petrov. De twee demonstreerden even hoe een echt duel er moet uitzien, alhoewel de McLaren-rijders dat al eens hadden gedaan. Het gevecht werd beëindigd toen de rechtervoorband van Petrov in aanraking kwam met de Ferrari wat een lekke band tot gevolg had voor de getalenteerde Rus.

Vooraan kwam Button niet meer in de buurt van Hamilton en de twee Britten reden als één en twee over de finisg, gevolgd door Webber en Michael Schumacher met zijn beste resultaat tot nu toe in zijn tweede carrière.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}