GP van Abu Dhabi: eerste oefensessie: George Russell de snelste, Max Verstappen moet wachten op de tweede oefensessie

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Abu Dhabi heeft George Russell in zijn Mercedes F1-bolide op het Yas Marina Circuit de snelste tijd gereden. Max Verstappen kwam niet in actie, hij stond net als teamgenoot Sergio Perez zijn wagen af aan een jonge rijder om die de kans te geven F1-ervaring op te doen.

De meeste F1-teams gaven tijdens de eerste oefensessie van de GP van Abu Dhabi aan een ‘jonge en minder ervaren rijder’ de kans om met de F1-bolide van één van de vaste rijders te rijden. Strategisch want tijdens het laatste raceweekend is het minder belangrijk dat één van beide vaste rijders zijn wagen even afgeeft en daarmee voldoen ze ook aan de verplichting dat beide rijders tijdens het seizoen minstens één keer een oefensessie hun wagen afstaan.

Veel teams gebruiken de oefensessies in Abu Dhabi ook al om wat aerodynamische onderdelen uit te testen voor de wagen van volgend jaar. Bij de Aston Martin F1-bolide van Felipe Drugovich zagen we bijvoorbeeld indrukwekkende ‘aero rakes’ aan de wagen bevestigd, die meten de luchtstroom rondom de wagen.

Max Verstappen was één van de vele rijders die tijdens de eerste oefensessie in Abu Dhabi niet in actie kwam omdat hij zijn wagen had afgestaan.

Weinig spektakel tijdens de eerste oefensessie al kwam het bijna tot een aanrijding tussen Doohan en Sargeant, een incident waarnaar de stewards zeker na afloop van de sessie nog eens naar zullen kijken.

Vergis u niet, bovenstaand beeld is niet in Monaco genomen maar wel degelijk op het Yas Marina Circuit, waar eveneens indrukwekkende jachten rondom het circuit liggen. Uiteindelijk was het George Russell die in de Mercedes F1-bolide de snelste tijd liet noteren.