GP van Australië: Er wordt regen voorspeld !

Het eerste raceweekend van een nieuw F1-seizoen zorgt steeds voor het nodige spektakel maar deze keer kan het weer voor net dat tikkeltje extra zorgen.

Nieuwe bandenregels en een nieuw kwalificatieformat, alsof dat niet voldoende is als uitdaging tijdens het eerste raceweekend in Melbourne, moeien ook de weergoden zich nog eens.

Op vrijdag wordt er immers regen voorspeld. Er wordt een maximumtemperatuur voorspeld van 20°C en naarmate de dag vordert wordt het opnieuw droger. De kans is echter klein dat er op een droge baan zal gereden worden.

Op zaterdag, de dag van de kwalificatie, wordt er eveneens regen voorspeld. Vooral tijdens de ochtend wordt er dan regen voorspeld. De kans is dus bijzonder groot dat er geen enkele oefensessie op een volledig droge baan wordt verreden. Het ziet er voorlopig naar uit dat het tijdens de kwalificatie niet zal regenen, al zullen de teams en rijders er tegen dan wel een problematische voorbereiding op hebben zitten.

Aangezien er voortaan een ‘knockout-systeem’ wordt gehanteerd zou het dus best wel eens kunnen dat we enkele verrassingen krijgen voor de startgrid van de GP van Australië. Zeker indien de kwalificatie alsnog op een natte baan dient aangevat te worden zullen er verrassingen genoteerd worden. De maximumtemperatuur op zaterdag bedraagt zo’n 18°C.

Tot slot belooft het op zondag, de dag van de race droog te blijven. Ook de temperatuur neemt toe tot zo’n 21°C en dat onder een stralend zonnetje.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print