GP van Bahrein: Vlotte zege Max Verstappen: Alonso sensationeel op het podium, opgave voor Charles Leclerc

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op erg vlotte wijze de GP van Bahrein, de eerste race van het nieuwe F1-seizoen gewonnen. Fernando Alonso finishte op sensationele wijze op het podium terwijl het seizoen van Ferrari dramatisch begon met een opgave voor Charles Leclerc.

Om 16u Belgische tijd gingen de lichten uit en was de GP van Bahrein, en daarmee ook het F1-seizoen 2023, begonnen. Verstappen maakte van op de pole een goede start, net als Charles Leclerc die meteen voorbij ging aan Sergio Perez. Ook Fernando Alonso startte goed maar de Spanjaard werd even later aangetikt door … teamgenoot Lance Stroll.

Na de aanrijding door Stroll viel Fernando Alonso terug naar de zevende plaats. Alonso bewees echter een vechter te zijn en begon met het mes tussen de tanden zich terug naar voor te knokken.

Alonso zette George Russell in de Mercedes geleidelijk aan steeds meer onder druk. De tweevoudig wereldkampioen was in de Aston Martin duidelijk sneller dan de Brit.

George Russell trachtte wat weerwerk te bieden maar hij moest in zijn Mercedes al snel zijn meerdere erkennen in Alonso in de Aston Martin.

Vooraan reed Max Verstappen ondertussen vlot weg van Charles Leclerc. Ronde na ronde bouwde Verstappen zijn voorsprong op de Monegask steeds verder uit. Sergio Perez reed nog steeds als derde, op een kleine afstand van Leclerc.

In ronde 15 zat Oscar Piastri zijn eerste F1-race erop. Een dramatisch begin van het seizoen, niet alleen voor Piastri maar vooral ook voor McLaren. McLaren bevond zich duidelijk in de hoek waar de klappen vallen want ook teamgenoot Lando Norris reed achteraan in het rijdersveld.

Iets voor halverwege de race kwam Sergio Perez aansluiten bij Charles Leclerc. Na de eerste serie pitstops begon Perez op de zachte band te jagen op Leclerc die op de harde band stond.

Op die harde band bood Leclerc geen weerstand tegenover Perez, de Mexicaan ging dan ook vlot voorbij aan Leclerc. Red Bull al voor halverwege de race op de posities één en twee.

Voor Esteban Ocon was de eerste race van het seizoen er eentje om snel te vergeten. Ocon stond bij de start slecht gepositioneerd op de grid en kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden. Die tijdstraf werd tijdens de pitstop niet correct uitgevoerd waardoor er vervolgens nog een extra tijdstraf van tien seconden volgde. Daar bovenop kwam ook nog een tijdstraf voor het te snel rijden in de pitlane.

Met nog twintig ronden te gaan kregen we een mooi gevecht tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton voor de vijfde plaats. Bij de eerste inhaalpoging maakte Alonso nog een foutje door vervolgens breed te gaan. Een ronde later was het wel raak, Alonso haalde aan de binnenkant van de tiende bocht mooi Hamilton in.

Zo’n vijftien ronden voor het einde van de race reed Verstappen met een grote voorsprong op teamgenoot Sergio Perez aan de leiding van de race. Bij Ferrari was het met Charles Leclerc een kwestie van schade proberen beperken maar plots sloeg het noodlot toe en gaf Leclerc zijn Ferrari de geest. Opgave voor Leclerc en meteen dus een stevige dreun in de titelstrijd.

Voor Ferrari leek het bovendien van kwaad naar erger te gaan. Fernando Alonso kwam in de Aston Martin immers aansluiten bij Carlos Sainz. We kregen een intense strijd tussen beide Spanjaarden voor de laatste podiumplaats.

Alonso haalde het van Sainz, die vervolgens ook onder druk kwam te staan van Lewis Hamilton. Fernando Alonso leek ondertussen op weg naar een sensationele podiumplaats met Aston Martin.

Tijdens het slot van de race kregen we geen belangrijke wijzigingen meer. Een vlotte overwinning dus voor Max Verstappen, Sergio Perez op P2 en dus ook een dubbeloverwinning voor Red Bull dat meteen een serieuze tik uitdeelt aan Ferrari. Fernando Alonso vervolledigde op sensationele wijze het podium.

Dolle vreugde dus bij Aston Martin, dat ook nog eens Lance Stroll ondanks zijn dubbele polsbreuk als zesde over de finish zag rijden.

Bij Ferrari en Mercedes mochten ze de wonden likken. Meer dan een vierde plaats voor Carlos Sainz zat er niet in terwijl Mercedes tevreden moest zijn met een vijfde en zevende tijd. Werk aan de winkel dus in de aanloop naar de volgende race die binnen twee weken plaatsvindt in Saoedi-Arabië.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print