GP van België in gevaar na beslissing van regering

De GP van België die normaal eind augustus zou doorgaan dreigt van de F1-kalender te verdwijnen of op zijn minst verplaatst te worden.


De Nationale Veiligheidsraad heeft deze namiddag samengezeten om zich opnieuw te buigen over de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Daarbij werden verschillende beslissingen genomen die ook van invloed kunnen zijn op de Formule 1.

Er werd beslist dat de algemene coronamaatregelen tot minstens 3 mei verlengd worden. Daarnaast werd echter ook een belangrijke beslissing genomen met betrekking tot festivals en massa-evenementen. Grote zomerfestivals en andere massa-evenementen worden immers tot eind augustus afgelast.

Die beslissing kan ook gevolgen hebben voor de GP van België. De F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps staat immers op 30 augustus gepland. Inderdaad, net nog in augustus. Aangezien de GP van België ongetwijfeld onder de categorie massa-evenementen valt mag er dus waarschijnlijk een kruis gemaakt worden over een GP van België eind augustus.

De mogelijkheid bestaat echter dat de race alsnog op de oorspronkelijke datum plaatsvindt maar dan zonder publiek. Een andere mogelijkheid is dat de race bijvoorbeeld een week later plaatsvindt, tijdens het weekend dat normaal de GP van Italië zou doorgaan.

Voorlopig is het nog afwachten op een officiële mededeling van de F1 of de organisatie van de GP van België.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”francorchamps_eaurouge_headline.png”;}
De GP van België die normaal eind augustus zou doorgaan dreigt van de F1-kalender te verdwijnen of op zijn minst verplaatst te worden.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023