GP van België: Organisatie neemt extra maatregelen, geen pitwalk op donderdag!

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

De traditionele pitwalk op donderdag voorafgaand aan het raceweekend van de GP van België vindt dit jaar niet plaats. De organisatie neemt omwille van de aangekondigde regen ook extra maatregelen.

In tegenstelling tot de voorbije jaren vindt er op donderdag geen pitwalk plaats. Ook zullen er door de rijders dus geen handtekeningen uitgedeeld worden. Spa Grand Prix, de organisator van de GP van België, laat weten dat er dit jaar op donderdag een alternatief evenement plaatsvindt.

“We hebben op donderdag een evenement voor een goed doel. We geven die dag de kans aan ongeveer 1000 kinderen en jongeren met een moeilijke achtergrond om de dag van hun leven mee te maken,” zo laat Spa Grand Prix weten. “Zij kunnen heel de namiddag in de Fan Zone verschillende activiteiten doen en er zijn ook interviews met F2/F3 piloten op de stage. Daarnaast is er ook een pitlane walk voor hun en een display van historische F1’s.”

De organisatie laat ook weten dat er omwille van de aangekondigde regen bijkomende maatregelen zijn genomen. Zo zijn er extra verharde parkings voorzien die weliswaar wat verder van het circuit liggen en waarbij er shuttles voorzien zijn om de mensen tot aan het circuit te brengen.

Verspreid over de drie dagen worden in totaal 330 000 toeschouwers verwacht, iedere dag zakken er ongeveer 110 000 toeschouwers af naar het circuit. Omwille van de kwalificatie op vrijdag zal het dus meteen vanaf de eerste dag van het raceweekend bijzonder druk zijn.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner