GP van België: Vettel op pole

Sebastian Vettel laat zien dat hij nog niets verleerd is na de zomerstop en pakte vandaag de pole.
image

De kwalificaties begonnen met veel volk op de baan omwille van de constante dreiging van de regenwolken. Onmiddellijk was er al een verrassende uitvaller toen Schumachers achterwiel loskwam. De Duitser schoof van de baan en dat betekende meteen het einde. Hij zal morgen van op de laatste plaats mogen vertrekken.

Dat is op voorwaarde dat de marhalls hem een plaats toekennen want Schumacher kon geen tijd neerzetten. Ook D’Ambrosio, Liuzzi en Ricciardo konden geen tijd neerzetten binnen de 107% van de snelste tijd in Q1. Laten we hopen dat de marshalls onze landgenoot toch toelaten op de grid morgen want het zou een zonde zijn hem niet aan het werk te zien in zijn thuis-GP.

De marshalls zullen alleszins veel werk hebben want op het einde van Q2 was er nog een incident tussen Hamilton en Maldonado. De twee waren al niet de beste vrienden na Monaco, maar nu zit het er bovenarms op. In de voorlaatste ronde kwamen de twee in aanraking terwijl ze zij aan zij door de Bus Stop chicane gingen. Hamilton zat in een snelle ronde terwijl Maldonado opgehouden werd door zijn eigen ploegmaat Barrichello.

Even later kwam Maldonado terug voorbij aan Hamilton, maar terwijl Raidillon in het zicht kwam gebeurde er iets vreemds. Maldonado reed rakelings voorbij aan Hamilton, terwijl hij lichtjes naar links stuurde en voor zover de TV beelden het toelaten, dachten wij ook gezien te hebben dat Hamilton lichtjes naar rechts stuurde op hetzelfde moment. De twee kwamen opnieuw in aanraking waarbij Hamilton onmiddellijk over de boordradio melde dat dit opzettelijk was.

Onverwachte uitvaller in Q2 was Button die opzij ging voor ploegmaat Hamilton, maar geen kans meer kreeg om een betere ronde af te leggen. De winnaar van Hongarije vertrekt morgen op de dertiende plaats. Senna daarentegen geraakte in zijn debuut wel door Q2 en mag morgen vertrekken van op de zevende plaats.

Ook Alguersuari leverde een mooie prestatie door met zijn Toro Rosso op P6 te geraken. Alguersuari heeft na een zwakke start dit seizoen al enkele mooie prestaties laten zien. Afwachten of hij morgen zijn resultaat kan verzilveren. Maar opnieuw is het dus een Red Bull op de eerste plaats. Hamilton heeft zich dan wel nog tussen de twee Red Bull kunnen plaatsen, maar het verschil bedroeg bijna een halve seconde. Ploegmaat Webber volgt op zelfs meer dan een seconde.

Nu nog afwachten wat de marhalls beslissen over de trage kwalificatierondjes en het incident Hamilton – Maldonado, en dan kennen we ook de grid definitief.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”110168431KR078_F1_Grand_Pri.jpg”;}
Voor de twaalfde keer op rij dit seizoen heeft Red Bull de polepositie kunnen pakken. Vettel was in een sensationele finale de snelste en start morgen van op de eerste rij.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print