GP van België Video Countdown Deel 6

Niet alleen de mooiste en spannendste bocht vinden we terug op Spa, volgens vele fans heeft er ook het mooiste inhaalmanoeuvre ooit plaatsgevonden.
image

Velen onder jullie zullen onmiddellijk weten over welk inhaalmanoeuvre het gaat en dat bewijst dan ook meteen waarom dit het mooiste en een van de meest gedurfde ooit is. In 2000 strijden twee hoofdrolspelers om de titel. Häkkinen, intussen tweevoudig kampioen en titelverdediger, en Schumacher die er uiteindelijk in zal slagen op het einde van dat seizoen de titeldroogte bij Ferrari te doen stoppen en het record van Senna te evenaren.

Tijdens de GP van Spa in 2000 leek het er aanvankelijk op dat Häkkinen de buit zou binnen halen, maar hij maakte een foutje waardoor Schumacher hem kon passeren. Häkkinen gaf niet op en ging terug de achtervolging in. En zo kwam hij dan ook na enkele ronden opnieuw onder de versnellingsbak van de Ferrari te zitten, maar er bij geraken is nog niet hetzelfde als er voorbij geraken.

Verwoede pogingen van de Fin om voorbij te komen aan Schumacher haalden niets uit. Totdat er plots een achterligger in de vorm van Riccardo Zonta op de baan verscheen. Zonta was het jaar ervoor op Spa hevig gecrasht in Eau Rouge en dat zou niet de laatste keer in zijn carrière zijn dat de hij een stevige klapper zou maken.

In dit stukje komt de Braziliaan er met de schrik van af als hij langs beide kanten belaagd wordt door twee kemphanen die om de overwinning strijden. En we willen ook niks prijsgeven voor de wat jongere fans, maar Häkkinen zal uiteindelijk de GP winnen. Benieuwd of DRS ons dezelfde legendarische momenten zal opleveren.

(foto: Ben Sutherland)
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}