GP van België zonder Stoffel Vandoorne?

Stoffel Vandoorne beleeft net als zijn hele team een kwakkelseizoen en dat zijn positie binnen het team onder druk staat is geen geheim. Volgens de laatste geruchten maakt de Belg het seizoen zelfs niet meer vol.


​Op de Belgische website ‘HLN.be’ staat vanmorgen te lezen dat de geruchten steeds sterker worden dat Vandoorne misschien al vervangen wordt voor de GP van België, eind augustus. Toen de bewuste vraag gesteld werd aan McLaren Racing-CEO Zak Brown antwoordde de Amerikaan met “hoogst onwaarschijnlijk,” het is dus niet helemaal uitgesloten.

​Dat het zitje van Vandoorne voor 2019 ter discussie stond is al lang geen geheim meer. Zak Brown zou graag McLaren-junior Lando Norris een kans willen geven en Fernando Alonso wil graag Carlos Sainz naast zich hebben als hij bij McLaren blijft.

Indien onze landgenoot het huidige seizoen niet mag uitdoen, en in het ergste geval zelfs de GP van België niet mag rijden, is de naam Carlos Sainz degene die het meeste valt om hem te vervangen.

​Het is echter allemaal nog niet zover en elk jaar in deze periode van het seizoen doen soms de wildste geruchten de ronde. Vandoorne reed gisteren in Hongarije alleszins een verdienstelijke race en kon zijn teamgenoot moeiteloos volgen tot zijn versnellingsbak het voor bekeken hield.

​Voor 2019 zingt de naam van Vandoorne ook rond bij Sauber. Door het plotse overlijden van Ferrari-baas Sergio Marchionne zou Kimi Raikkonen nog een jaar bij Ferrari blijven en Charles Leclerc op zijn beurt naar Haas verhuizen.

Het is geen geheim dat Sauber-teambaas Vasseur een fan is van Vandoorne maar de Fransman ontkent dat de Belg volgend jaar bij zijn team aan het werk zal zijn.

“Volgens mij heeft Stoffel een lopende overeenkomst bij McLaren en ik zie hem daar niet vertrekken,” aldus Vasseur. “Er is ook een verschil tussen een vriendschappelijke en zakelijke relatie.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen