GP van Brazilië: eerste oefensessie: Red Bull en Ferrari aan elkaar gewaagd

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Brazilië de snelste tijd gereden. In zijn Red Bull F1-bolide was Perez amper 0,004 seconde sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari, Max Verstappen volgde op 0,008 seconde.

De teams en rijders krijgen tijdens het raceweekend in Brazilië opnieuw een alternatief format voorgeschoteld met een kwalificatie op vrijdag en sprintrace op zaterdag. Daardoor hebben ze slechts één oefensessie om zich voor te bereiden op de kwalificatie die straks al wordt verreden.

Voor de rijders was het dan ook een kwestie van zo snel mogelijk de limieten van de wagen en het circuit te vinden. Gelukkig kregen ze droge weersomstandigheden voorgeschoteld, al wordt er later tijdens het raceweekend wel regen voorspeld. Ook voor de kwalificatie is er een grote kans op regen.

Net als tijdens het raceweekend in Mexico leek ook Red Bull opnieuw snel onderweg. Aan het einde van de oefensessie schakelden al de rijders echter om naar de zachte bandencompound die ook voor de snelste tijden zorgt.

Uiteindelijk was het Sergio Perez die nipt sneller was dan Charles Leclerc. Het verschil tussen beide rijders was amper 0,004 seconde, Max Verstappen ook op slechts 0,008 seconde. Red Bull en Ferrari dus extreem aan elkaar gewaagd, dat belooft voor de kwalificatie straks.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print