GP van Brazilië: George Russell wint sensationele sprintrace

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell heeft een incidentrijke en sensationele sprintrace in Brazilië gewonnen. Polesitter Kevin Magnussen verloor al snel de leiding in de race, Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Na een sensationele kwalificatie mocht Kevin Magnussen de sprintrace van op de polepositie aanvatten. Bij de start wist Magnussen aan de leiding te blijven, Verstappen zijn start was op de medium band iets minder goed maar hij bleef wel tweede, voor een aandringende George Russell in de Mercedes. Ook zagen we beide Alpine-rijders stevig met elkaar de strijd aangaan.

In de tweede ronde zagen we Max Verstappen echter al voorbij gaan aan Kevin Magnussen. De Deen mocht even dromen maar eenmaal Verstappen gepasseerd verloor Magnussen ook in de ronden nadien verschillende plaatsen.

Alonso deed ondertussen zijn beklag over teamgenoot Esteban Ocon. De Spanjaard zijn voorvleugel was ernstig beschadigd en hij viel terug naar de laatste plaats.

Ondertussen zagen we beide Aston Martin-rijders elkaar bijna van de baan rijden. Even later slaagde Sebastian Vettel er alsnog in om Lance Stroll te passeren.

Vooraan kregen we een titanengevecht tussen Max Verstappen en Lance Stroll. Ronden lang streden ze erg hard maar fair tegen elkaar.

In ronde 23 moest Alex Albon opgeven maar het was vooral de strijd om de leiding van de race die iedereen boeide. Uiteindelijk slaagde George Russell erin om Max Verstappen te passeren en de leiding in de race te grijpen.

Russell reed meteen weg van Verstappen, die even later ook Carlos Sainz en Lewis Hamilton zag komen aansluiten. Carlos Sainz zette een aanval in op Verstappen en daarbij kwam het tot contact tussen beide heren. Verstappen zijn voorvleugel raakte beschadigd en de Nederlander verloor ook zijn positie aan Lewis Hamilton.

George Russell controleerde de race en won redelijk eenvoudig de sprintrace, voor Carlos Sainz en Lewis Hamilton. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde plaats. Kevin Magnussen slaagde er nog net in om van op de pole als achtste te finishen en zo het allerlaatste wk-punt te behalen.

Door zijn overwinning tijdens de sprintrace mag George Russell de race op zondag van op de polepositie aanvatten. Carlos Sainz incasseert een gridstraf voor een motorwissel, waardoor Lewis Hamilton er normaal een volledige eerste startrij voor Mercedes van maakt. Hamilton wordt echter nog samen met enkele andere rijders onderzocht voor een inbreuk op de startgrid.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print