GP van Brazilië: George Russell wint zijn eerste F1-race, Hamilton zorgt voor Mercedes-dubbel

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell heeft een incidentrijke race op het circuit van Interlagos gewonnen, na de overwinning gisteren tijdens de sprintrace zijn eerste ‘echte’ F1-overwinning. Lewis Hamilton maakte er een Mercedes-dubbel van, Carlos Sainz vervolledigde het podium.

Beide Mercedes-rijders kwamen bij de start goed weg, George Russell bleef zo aan de leiding, voor Lewis Hamilton. Wat verderop kwam het tijdens de eerste ronde tot contact tussen Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen. Beide rijders moesten opgeven en de safety car kwam op de baan.

Tijdens de herstart kregen we meteen chaos want in de eerste twee bochten kwam het tot contact tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton die tegen elkaar reden. Verstappen werd door de stewards als schuldige aangeduid en de Nederlander kreeg een tijdstraf van vijf seconden.

Het kwam ook tot contact tussen Charles Leclerc en Lando Norris. Leclerc kwam met zijn Ferrari tegen de bandenmuur terecht maar de Monegask kon alsnog doorrijden tot in de pits. Norris kreeg net als Verstappen een tijdstraf van vijf seconden.

In tegenstelling tot Max Verstappen moest Lewis Hamilton na de aanrijding niet de pits opzoeken. Hamilton zijn F1-bolide leek niet ernstig beschadigd en hij zette een inhaalrace in.

Bij Ferrari zagen we dan weer rook achteraan de F1-bolide van Carlos Sainz. Een tear-off was in de brake duct van Sainz zijn Ferrari terechtgekomen.

In ronde 25 kwamen de koplopers binnen, daarmee kwam Lewis Hamilton aan de leiding van de race te liggen, dit tot dolle vreugde van het Braziliaanse publiek.

Enkele ronden later kwam echter ook Hamilton binnen waardoor hij terugviel naar de vierde plaats. George Russell kwam opnieuw aan de leiding van de race te liggen.

Max Verstappen en Charles Leclerc waren ondertussen allebei bezig met een moeizame inhaalrace.

Hamilton probeerde ondertussen Sergio Perez onder druk te zetten voor de tweede plaats in de race.

George Russell controleerde na de laatste serie pitstops de race, voor Carlos Sainz en Lewis Hamilton. Die laatste naderde echter snel op op de Spanjaard. In ronde 53 kregen we echter plots eerst een virtuele safety car en vervolgens een safety car omdat Lando Norris met zijn McLaren F1-bolide kwam stil te staan.

Bij de herstart bleef George Russell aan de leiding, voor Lewis Hamilton.

Daarachter zagen we een intense strijd tussen Carlos Sainz en Sergio Perez voor de derde plaats, een strijd die Perez verloor. Even later werd Perez ook gepasseerd door Charles Leclerc in de tweede Ferrari.

Vooraan zagen we ondertussen beide Mercedes-rijders vooraan een kleine afstand nemen op beide Ferrari’s. Russell reed aan de leiding met iets meer dan een seconde voorsprong op Lewis Hamilton.

Russell reed onbedreigd naar zijn eerste overwinning in de Formule 1, Lewis Hamilton moest genoegen nemen met de tweede plaats maar maakte er zo wel een dubbeloverwinning voor Mercedes van. Carlos Sainz vervolledigde het podium. Bij Red Bull zal er nog stevig nagepraat worden want Verstappen werd gevraagd om Sergio Perez te laten voorgaan maar de Nederlander finishte toch voor Perez.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print