GP van Brazilië: Massa op pole

Op het circuit van Sao Paolo heeft Felipe Massa de laatste pole van het seizoen binnengehaald. Deze kwalificatie was nog meer dan anders van groot belang voor het kampioenschap. Lewis Hamilton reed de tweede tijd voor Raïkkönen en Alonso.

Q1 en Q2 waren business as usual. Kovalainen wel niet doorstoten naar Q2. Net als de vervanger van Wurz, Kazuki Nakajima. De Japanner maakte evenwel zijn F1-debuut, en dan nog op onbekend terrein. De Toro RossoÂ’s haalden beiden Q2. De hele Red Bull-armada kent zelfs een sterk seizoenseinde, want beide Red Bulls mochten meedoen in Q3. Ralf Schumacher haalde maar Q2, terwijl Jarno Trulli naar Q3 mocht.

In Q3 waren alle ogen gericht op de Mclarens en FerrariÂ’s. Er is al veel heisa geweest rond de gelijke behandeling van Alonso en Hamilton en men overwoog zelfs om een FIA-steward in de Mclaren-box te zetten om dit te garanderen. De kritikasters konden alweer van stal komen, toen Alonso en Hamilton tegelijk de pitlane indoken voor hun eerste bandenwissel. Alles verliep echter vlot.

Na een eerste snelle ronde had Massa de pole al in handen, voor Hamilton en Raïkkönen. Alonso was pas 5de, achter Webber. De Spanjaard kon in een tweede poging de vierde plaats nog bemachtigen. De BMWÂ’s waren 6 en 7. Trulli bemachtigde de 8ste startplaats, voor Coulthard en Rosberg.

Alonso heeft van de titelkandidaten de slechtste uitgangspositie voor de race, waarin hij minstens 4 punten moet goedmaken. Massa kan nog een grote hulp zijn voor Raïkkönen. Maar de Fin moet dan nog wel voorbij Hamilton geraken en 7 punten goedmaken.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023