GP van Canada lijkt overspoeld te worden door regen: sessies dreigen afgelast of verplaatst te worden

Ferrari
Ferrari

Het raceweekend in Montreal, waar de GP van Canada plaatsvindt, zal ‘in het water vallen’. Er wordt zowel vandaag als de komende dagen erg veel regen voorspeld. Voor vandaag en morgen is er door de overheid zelfs een weeralarm afgekondigd waarbij er zelfs voor overstromingen wordt gewaarschuwd.

Begin deze week werd er al heel wat regen voorspeld maar de voorspellingen zijn alleen nog maar erger geworden. Met het raceweekend ondertussen erg dichtbij lijken de voorspellingen niet alleen nauwkeuriger maar ook nog meer regen te voorspellen. De grote vraag is of de FIA en de Formule 1 gaan moeten ingrijpen en of er oefensessies gecanceld of verplaatst moeten worden.

Er werd in Canada een zogenaamd ‘Special Weather Statement’ afgekondigd waarin er wordt gewaarschuwd dat er enorme hoeveelheden regen kunnen vallen en dat er sprake kan zijn van overstromingen. Er wordt daarbij zo’n 20 tot 40 millimeter regen verwacht. Op sommige plaatsen kan de regenval nog intenser zijn en kan er sprake zijn van meer dan 50 millimeter neerslag. Bovendien vormen regen en een nieuwe asfaltlaag geen ideale combinatie.

De regen die voor de drie dagen van het raceweekend in Montreal voorspeld worden is zo groot dat er bijna zeker op het Circuit Gilles Villeneuve ingegrepen zal moeten worden en dat er sessies verplaatst of gecanceld worden. Afwachten wat het wordt maar het ziet er op zijn minst uitdagend uit voor zowel de teams, de rijders alsook de organisatoren en de Formule 1.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print