GP van de Eifel: eerste oefensessie afgelast door slechte weersomstandigheden

De eerste oefensessie voor de GP van Eifel op de Nürburgring is letterlijk in het water gevallen. Door regen en mist besliste de wedstrijdleiding uit veiligheidsoverwegingen dat de sessie niet kon gestart worden.


Toen om 11u het licht aan het einde van de pitlane normaal gesproken op groen moest gaan liet de wedstrijdleiding meteen weten dat de sessie op zijn minst met dertig minuten uitgesteld werd. Door de slechte weersomstandigheden kon de medische helicopter niet opstijgen en dat is één van de vereisten om de sessie te kunnen aanvatten.

In de Formule 1 draait alles immers rond veiligheid. Niet alleen de F1-bolide en de omstandigheden voor de rijders moeten veilig zijn, ook de medische helikopter moet kunnen opstijgen zodat een gewonde rijder zo snel mogelijk naar het ziekenhuis kan gebracht worden.


Vooral voor Callum Ilott en Mick Schumacher was het uitstel van de sessie een jammere zaak. Beide F2-piloten kregen van Ferrari bij het Haas F1 team en Alfa Romeo Racing immers de kans om voor het eerst tijdens een officieel F1-raceweekend met een F1-bolide te testen.


Nadat de sessie om 11u30 nogmaals met dertig minuten werd uitgesteld volgde vervolgens om 12u het bericht dat de eerste oefensessie voor de GP van Eifel niet meer zou gestart worden.


Voor Mick Schumacher en Callum Ilot betekende de afgelasting van de eerste oefensessie meteen ook dat hun debuut tijdens een F1-raceweekend op de Nürburgring niet zal plaatsvinden. Uitstel maar geen afstel want er wordt nu ongetwijfeld gekeken naar een ander moment waarop beide rijders in actie zullen komen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print