GP van de USA: eerste oefensessie: Max Verstappen snelste maar Ferrari en Mercedes dichtbij

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de enige oefensessie voor de GP van de Verenigde Staten de snelste tijd gereden. Op het Circuit of The Americas vervolledigden Charles Leclerc in de Ferrari en Lewis Hamilton in de Mercedes de top drie.

Nadat Max Verstappen zich in Qatar voor de derde keer op rij tot wereldkampioen kroonde resten er nog vijf raceweekends waarvan twee in Amerika. Tijdens die races valt er nog veel om voor te strijden, niet op zijn minst de tweede plaats bij zowel het kampioenschap voor de rijders als de teams.

Dit weekend wordt de zogenaamde GP van de Verenigde Staten verreden. Op het Circuit of The Americas in Austin krijgen de rijders opnieuw een serieuze uitdaging voorgeschoteld. Net als in Qatar zijn er hoge temperaturen en er is net als in Qatar sprake van een raceweekend met ‘sprintformat’.

Daardoor hebben de rijders op vrijdag slechts één oefensessie om de rest van het raceweekend voor te bereiden, gevolgd door een kwalificatie voor de race op zondag. Op zaterdag is er dan de sprintkwalificatie en sprintrace. Vooral voor Daniel Ricciardo, die enkele races afwezig was na een breuk in zijn hand door een crash in Zandvoort, is het niet ideaal om te moeten terugkeren en slechts één oefensessie als voorbereiding te krijgen.

Al de rijders hadden tijdens de enige oefensessie dezelfde opdracht. Zo snel mogelijk het juiste ritme en snelheid vinden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de rest van het raceweekend. Daarbij was het belangrijk om de limieten te vinden maar ook niet erover te gaan en de wagen te beschadigen.

Voor Lance Stroll verliep de voorbereiding op de rest van het raceweekend niet ideaal. Stroll reed slechts een handvol ronden omdat er op zijn Aston Martin F1-bolide een probleem was met de remmen.

Uiteindelijk was Max Verstappen de snelste, voor Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Ferrari en Mercedes lijken niet al te ver verwijderd, het wordt afwachten of ze kloof tegen de kwalificatie nog kunnen dichten. Die vindt immers straks al plaats.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023