GP van de USA: tweede oefensessie: Charles Leclerc snelste, Max Verstappen slechts zevende

Ferrari
Ferrari

Tijdens de tweede oefensessie op het Circuit of The Americas heeft Charles Leclerc de snelste tijd gereden. Wereldkampioen Max Verstappen vonden we slechts terug op de zevende plaats.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er in Japan een bandentest zou plaatsvinden maar door de hevige regen kon deze niet doorgaan. Op het circuit of The Americas kregen de rijders en Pirelli een herkansing want de tweede oefensessie duurde opnieuw een half uur langer zodat er ook met prototype-banden voor het F1-seizoen 2023 kon getest worden.

Nadat hij tijdens de eerste oefensessie zijn zitje afstond aan Robert Shwartzman kroop deze keer Charles Leclerc opnieuw zelf achter het stuur van zijn Ferrari. De Monegask reed met een tijd van 1:36.810 de voorlopige besttijd, een tijd die nadien niet meer zou verbeterd worden.

Voor Daniel Ricciardo is het mogelijk zijn laatste GP van de USA, afhankelijk van of hij na een sabbatjaar volgend jaar terug kan keren naar de F1-startgrid. De F1-fans rondom het circuit eerder hem alvast door een ‘shoey’ te doen.

Ook het Amerikaanse Haas F1 team kan uiteraard op veel steun rekenen. Enkele fans rondom het circuits lieten zelfs t-shirts maken met teambaas Guenther Steiner zijn afbeelding en een bekende spreuk die hij ooit deed. De teambaas leek er wel om te kunnen lachen en het gebaar te appreciëren.

Uiteindelijk draaide het echter vooral om het rijden van de snelste tijd en daarin was zoals eerder gezegd Charles Leclerc in zijn Ferrari de snelste. Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo vervolledigden ietwat verrassend de top drie van deze oefensessie die echter voor een deel ook in het teken stond van de bandentest met Pirelli-banden voor 2023. De rondetijden zijn dan ook minder representatief en het wordt dan ook vooral uitkijken naar wat de rijders tijdens de derde oefensessie zullen doen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022