GP van Emilia-Romagna: Max Verstappen wint sprintrace na spannende strijd met Charles Leclerc

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en wk-leider Charles Leclerc maakten er tijdens de sprintrace een erg spannende strijd van en het was de Nederlander die uiteindelijk wist te winnen en zo een puntje goedmaakt in de titelstrijd. Lewis Hamilton geraakte niet verder dan een teleurstellende veertiende plaats.

Max Verstappen had op vrijdag de polepositie voor de sprintrace veroverd maar de Nederlander kende geen al te beste start. Charles Leclerc maakte wel een goede start en veroverde meteen de leiding in de race, dit tot dolle vreugde bij het Italiaanse publiek.

Wat verderop in het rijdersveld kwam het in de eerste ronde tot een aanrijding tussen Pierre Gasly en Guanyu Zhou. De Chinees werd door de Fransman in de muur gecatapulteerd en zijn race zat er meteen op.

We kregen even de safety car op de baan en bij de herstart bleef Charles Leclerc vlot aan de leiding voor Verstappen en Lando Norris.

Carlos Sainz zette in de tweede Ferrari meteen zijn landgenoot en tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso onder druk. Een mooi gevecht tussen de twee Spanjaarden dat uiteindelijk in het voordele van Sainz werd beslecht.

Ondertussen was ook Sergio Perez in de tweede Red Bull-bolide serieus aan het strijden. De Mexicaan won uiteindelijk de strijd met Kevin Magnussen in de Haas F1-bolide. Magnussen kreeg meteen daarna ook Carlos Sainz onder zijn achtervleugel te zien.

Sergio Perez slaagde er even later ook in om Lando Norris te passeren en reed zo op de derde plaats, achter Charles Leclerc en Max Verstappen. Opmerkelijk was dat ondertussen Lewis Hamilton nog steeds op een veertiende plaats reed en niet vooruit geraakte.

Charles Leclerc controleerde ondertussen vooraan de race met constant ongeveer een voorsprong van anderhalve seconde op Max Verstappen. Carlos Sainz was in de tweede Ferrari dan weer bezig aan een sterke inhaalrace en slaagde er ook in om Daniel Ricciardo te passeren voor de vijfde plaats.

Met nog vijf ronden te gaan kwam Max Verstappen echter aansluiten bij Charles Leclerc. De Monegask kreeg af te rekenen met ‘graining’ op de banden en Verstappen zette met de hulp van DRS Leclerc steeds meer onder druk.

Drie ronden voor het einde van de race slaagde Carlos Sainz erin om Lando Norris in te halen en de vierde plaats in de race te veroveren maar het was Charles Leclerc die in de tweede Ferrari onder druk stond van Verstappen.

In de voorlaatste ronde slaagde Max Verstappen erin om Charles Leclerc te passeren en meteen een kloofje uit te bouwen. Een zegevierende Max Verstappen dus, voor Charles Leclerc en Sergio Perez.

Morgen mag Max Verstappen de GP van Emilia-Romagna van op de polepositie vertrekken met Charles Leclerc opnieuw naast hem op de eerste startrij. Sergio Perez start op P3 met Carlos Sainz die na zijn crash tijdens de kwalificatie tijdens de sprintrace wist op te schuiven naar de  tweede startrij.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer