GP van Japan foutief een ronde te vroeg afgevlagd: Perez profiteert

Na afloop van de GP van Japan volgde een opmerkelijke mededeling: de race werd immers een ronde te vroeg afgevlagd, wat ook de uitslag van de race uiteindelijk beïnvloedt.


Sergio Perez crashte tijdens de laatste ronde maar werd alsnog als negende geklasseerd. Het deed bij velen de wenkbrauwen fronsen maar nu blijkt ook waardoor dit kwam.

De GP van Japan werd door een foutief lichtpaneel immers een ronde te vroeg afgevlagd. Door het foutieve lichtpaneel verscheen op alle tijdschermen de uitslag na 52 ronden, in plaats van de 53 geplande ronden die de GP van Japan normaal moest duren.

Voor Sergio Perez, die in de laatste ronde werd aangereden door Pierre Gasly, is het een meevaller. De Mexicaan behaalde zo alsnog twee wk-punten. Nico Hulkenberg viel door het vroegtijdig afvlaggen terug van de negende naar de tiende plaats. Lance Stroll valt uit de punten.

De FIA is alvast een onderzoek gestart naar de oorzaak van het probleem. Pijnlijk is echter wel dat het systeem met het lichtpaneel werd uitgewerkt om misverstanden uit het verleden te vermijden.

Zo viel het in het verleden immers al voor dat bekendheden die een race mochten afvlaggen ofwel te vroeg of te laat de vlag bovenhaalden. De laatste keer dat dit voorviel was vorig jaar, toen model Winnie Harlow de GP van Canada twee ronden te vroeg afvlagde.

Bij Racing point F1 wisten ze het op een bepaald moment ook niet juist hoe de vork in de steel zat maar zagen ze de humor er alvast wel van in, zo blijkt uit onderstaande tweet:


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022