GP van Japan: tweede oefensessie: Mercedes bovenaan, George Russell snelste

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Japan de snelste tijd gereden. In de regen ging hij teamgenoot Lewis Hamilton voor. Mercedes eindigde zo met beide wagens helemaal bovenaan, Max Verstappen was goed voor de derde tijd.

De tweede oefensessie voor de GP van Japan duurde een half uur langer omdat het de bedoeling was dat de teams tijdens die extra dertig minuten een bandentest voor Pirelli zouden doen, dit ter voorbereiding van 2023. Gezien de regen ging de bandentest echter niet door maar de oefensessie duurde wel zoals gepland anderhalf uur.

Door zijn crash tijdens de eerste oefensessie kon Mick Schumacher niet deelnemen aan de tweede oefensessie. Voor de overige rijders was het een kwestie van proberen een goede balans te vinden tussen het zoeken naar de limieten van de wagen en de baan maar tegelijkertijd vermijden dat er gecrasht zou worden.

Eenvoudig was dat duidelijk niet want het waren erg verraderlijke omstandigheden. We zagen op het circuit van Suzuka dan ook heel wat rijders in de fout gaan.

Mooie sfeerbeelden leverde de regen alvast wel op, maar alles draaide uiteraard op het zo goed mogelijk voorbereiden op de rest van het raceweekend en het rijden van een competitieve tijd.

Uiteindelijk was het Mercedes bovenaan met een snelste tijd voor George Russell, gevolgd door Lewis Hamilton. Max Verstappen, die in Japan zijn tweede wereldtitel kan behalen, was goed voor de derde tijd.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022