GP van Mexico: tweede oefensessie: Max Verstappen opnieuw de snelste

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft ook tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd gereden. Verstappen was een dik tiende sneller dan Lando Norris in de McLaren, Charles Leclerc vervolledigde in de Ferrari de top drie.

Tijdens het begin van de tweede oefensessie op het Autódromo Hermanos Rodríguez kregen we meteen veel wagens op de baan. Daar was een goede reden voor want er hingen dreigende regenwolken boven Mexico-Stad. Er vielen regendruppels maar de omstandigheden op het circuit waren duidelijk nog goed genoeg voor droogweerbanden.

De rijders probeerden de tijd dan ook optimaal te benutten om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de rest van het raceweekend. Vooral de vijf rijders die tijdens de eerste oefensessie hun F1-bolide tijdelijk hadden afgestaan aan een ‘jonge rijder’ hadden werk te doen. Zo goed mogelijk de limieten van de wagen en het circuit leren kennen was daarbij de boodschap.

Fernando Alonso ging daarbij duidelijk iets te ver. De tweevoudig F1-kampioen spinde maar slaagde er gelukkig in om zijn Aston Martin F1-bolide uit de muur te houden.

Net als tijdens de eerste oefensessie was het uiteindelijk Max Verstappen die de snelste tijd reed. Lando Norris volgde in de McLaren op iets meer dan een tiende. Thuisrijder Sergio Perez moest tevreden zijn met de vijfde tijd.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023