GP van Miami: Max Verstappen verovert polepositie voor de sprintrace

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens een spannende strijd de polepositie voor de sprintrace in Miami veroverd. Verstappen was niet geheel tevreden over zijn rondje maar hij was wel ongeveer een tiende sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari. Teamgenoot Sergio Perez vervolledigde de top drie.

Na slechts één oefensessie als voorbereiding moesten de rijders op vrijdag meteen vol aan de bak want er was de kwalificatie voor de sprintrace. Charles Leclerc ging als eerste de baan op want de Monegask kon iedere minuut gebruiken nadat hij tijdens de oefensessie aan het begin van de sessie was gespind en moest uitstappen.

Tijdens het eerste deel van de sprintkwalificatie kregen we geen grote verrassingen maar wel bijna een grote crash. Valtteri Bottas ging te laat opzij voor de aanstormende Oscar Piasti. Het scheelde slechts millimeters of dat had anders afgelopen.

In SQ2 kregen we wel een verrassing want beide Mercedes-rijders werden uitgeschakeld. George Russell geraakte niet verder dan de elfde tijd terwijl Lewis Hamilton tevreden moest zijn met de twaalfde tijd.

Lando Norris reed in SQ2 de snelste tijd en daarmee bevestigde de Brit dat McLaren dankzij haar upgrades op de wagen opnieuw een stap vooruit heeft gezet. Het leek alvast de voorbode voor een spannende strijd voor de polepositie tijdens de sprintrace.

In SQ3 zagen we iedereen lang in de garagebox staan wachten en al de rijders ondernamen aan het einde van SQ3 slechts één poging. McLaren leek als favoriet SQ3 in te gaan maar stelde teleur met een zesde tijd voor Oscar Piastri en een negende tijd voor Lando Norris.

Uiteindelijk zette Max Verstappen orde op zaken en veroverde hij de ‘polepositie’ voor de sprintrace, dit ondanks een foutje in zijn snelle ronde. Charles Leclerc strandde in de Ferrari op een tiende van Verstappen terwijl Sergio Perez de top drie vervolledigde.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print