GP van Miami: Max Verstappen wint de sprintrace

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen won in Miami erg vlot de sprintrace. Verstappen reed onbedreigd richting de overwinning, voor Charles Leclerc en Sergio Perez die de top drie vervolledigden.

Al voor aanvang van de sprintrace kregen we ‘drama’ in de pitlane want Esteban Ocon reed uit de garagebox en tegen Charles Leclerc zijn Ferrari. De stewards oordeelden snel dat Ocon overduidelijk de schuldige was en de Fransman kreeg meteen een tijdstraf van tien seconden.

Max Verstappen kende van op de polepositie een goede start, net als Charles Leclerc maar Verstappen slaagde erin om Leclerc achter zich te houden. Daarachter kwam het tot een aanrijding waarbij Lando Norris, Lance Stroll, Fernando Alonso en Lewis Hamilton betrokken waren. Norris was daarvan het grootste slachtoffer want hij moest onmiddellijk opgeven. Ook Lance Stroll moest even later opgeven met schade en aangezien er heel wat brokstukken op de baan lagen kregen we een safety car.

Bij de herstart na de safety car-fase bleef Verstappen opnieuw vlot aan de leiding van de race, voor Charles Leclerc en een verrassend sterke Daniel Ricciardo die bij de oorspronkelijke start van de race Sergio Perez had verschalkt om de derde plaats te veroveren. In de vijfde ronde slaagde Sergio Perez er echter in om de derde plaats opnieuw te heroveren.

Max Verstappen bouwde ondertussen een kleine voorsprong uit op Leclerc maar echt voluit wegrijden van de Monegask kon hij niet. Halverwege de race had Verstappen een voorsprong van twee seconden op Leclerc. De meeste actie op de baan zagen we in het middenveld waar Carlos Sainz ronden lang vlak achter Daniel Ricciardo reed.

Inhalen op het circuit van Miami is echter bijzonder moeilijk en dat zagen we niet alleen bij de strijd Ricicardo-Sainz maar ook bij Magnussen-Hamilton. Hamilton beet zijn tanden stuk in zijn strijd met Magnussen voor de achtste plaats.

Magnussen verdedigde zeer hard en ging daarbij over het toelaatbare. De Deen kreeg dan ook verschillende tijdstraffen maar door zo te rijden zorgde hij er wel voor dat teamgenoot Nico Hulkenberg als zevende kon finishen en voor het Haas F1 team twee erg belangrijke wk-punten wist te scoren.

Uiteindelijk slaagde Max Verstappen er op redelijk vlotte wijze in om de sprintrace te winnen. Charles Leclerc en Sergio Perez vervolledigden de top drie. Straks is er de kwalificatie voor de race op zondag.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print